Saturday, April 8, 2017

After Years of Silent

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم





Sekian lama aku menyepi, bukan kerana patah hati, cuma hanya bawa diri hidup dan survival.

 
Alhamdullulah masih hidup, masih mampu makan, masih mampu beribadat..

Dalam masa 5-6 tahun aku senyap, banyak perubahan, banyak pembaharuan, banyak kelainan, dan etc...[pening aku nak cari per-per nih]...hamjad!

6 tahun aku bertapa, 6 tahun juga aku bekerja keras, tak seperti org lain, [ini mungkin ada logistics nya]- [tak! maksud aku -Logic-

Bak kata orang dlm masa 5-6 tahun, seseorang tu mampu mengubah sesuatu, sama ada dalam hidup mahupun pun persekitaran...tak dinafikan, ia terjadi pada aku - physically, sigh.......

Mungkin dulu aku belajar, sekarang aku bekerja - [ kerja apa? - nanti2lah aku cerita] , dulu aku berat timbangan badannya, sekarang kurang sedikit [ini serius 88kg - 71kg] 

Mungkin dulunya aku tak berkenderaan, Alhamdullilah...sekarang ada kenderaan, boleh bawa keluarga aku jalan..jika dulu jalannya terhad,maka ilmunya juga terhad, sekarang jalannya banyak, maka ilmunya juga bertambah [bukan byk ye ilmunya, dilabel bongkak pulak nanti] 

Cumanya, apa yang kita pilih tu haruslah bijak, dan jangan terlalu lama duduk di comfort zone.  Rezki lambat dtg? In sha Allah,  kita sabar, Allah  bagi lebih, cumanya lebih la kita punya sabar tu.

Aku ckp atas sbb apa yg aku dh lalui selama 6-7 tahun ni... Aku belajar bernda baru, aku belajar skill baru, cara pemikiran baru, cara lihat satu perspektif secara berlainan. 

Umur meningkat, maka cara pun kene lebih meningkat. Kalau kau main game  tu, kn  level dia akan naik setiap kali kau grind - character  kau. 

Jadi mcm itu jugak lah kita manusia, semakin meningkat usia, semakin matang dan jugak semakin baik lah kita jadinya... [In sha Allah] - [ini doa, kene aminkan...aminnnn~~~~]

-Sciz- 09-04-2017-

0 comments:

Post a Comment